Probiotici su živi mikroorganizmi, odnosno"dobre" bakterije koje balansiraju  crevnu floru  I štite od raznih bolesti. Biogaia  ProTectis je probiotik izolovan iz majčinog mleka.  Namenjen je osobama svih uzrasta, jer postoji u obliku kapi koje se koriste od prvog dana života i tableta za žvakanje, namenjenih deci I odraslima, osvežavajućeg ukusa limuna. BioGaia ProTectis kapi značajno skraćuju vreme plača uzrokovanog kolikama, odnosno grčevima kod beba. Najčešći problem na putovanjima predstavlja dijareja .Prava pomoć za vaš stomak na putu su BioGaia ProTectis kapi I tablete i zato ne zaboravite da ih ponesete sa sobom. Osobe sklone stomačnim problemima bi trebalo da krenu sa primenom probiotika nekoliko dana pre polaska na put. Doziranje je veoma komforno- jedanput dnevno, 5 kapi ili jedna tableta. Novina na našem tržištu su BioGaia ProTectis kapi sa vitaminom D, koje sadrže potrebnu dozu probiotika I dovoljnu količinu vitamina D u 5 kapi.
BioGaia ProTectis probiotske kapi sa vitaminom D3 sadrže kombinaciju klinički dokumentovanog probiotskog soja L. reuteri ProTectis i vitamina D3 Vitamin D3 je neophodan za normalan rast i razvoj kostiju, a pomaže i u jačanju imuniteta. 5 kapi sadrže dovoljnu dozu probiotika i vitamina D3 potrebnog vašem detetu. 
Da li znate da antibiotici pored toga što nam pomažu u borbi sa infekcijom ubijaju korisne mikroorganizme koji su veoma važni za naše zdravlje? Rešenje leži u primeni probiotika. BioGaia ProTectis probiotici smanjuju neželjena dejstva antibiotika (dijareju, opstipaciju, gastrični bol, nadutost,...) za 45%. Dovoljna je samo jedna doza dnevno, 5 kapi ili 1 tableta.
Pod opstipacijom se podrazumeva dva ili manje pražnjenja creva u toku nedelje. Stolica je suvog i tvrdog sadržaja koji se teško i sa naporom izbacuje. Opstipacija se može javiti u najranijem detinjstvu kada beba prelazi sa majčinog mleka na mlečne formule, kao i kod uvođenja čvrste hrane. Problemi mogu nastati u periodu privikavanja dece na upotrebu toaleta između druge i četvrte godine kao i u vreme polaska u školu.
BioGaia je jedan od klinički najbolje dokumentovanih probiotika
Do sada je za bakterijski soj koji se nalazi u BioGaia-i urađena 101 klinička studija.